Start verkiezing supplement van het jaar

Grotere aandacht voor supplementen

Het gebruik van supplementen is in deze roerige tijden actueler dan ooit, en dus krijgen supplementen meer aandacht. En vanaf vandaag kan de Nederlander laten weten welk supplement het meest populair is…

Het gebruik van voedingssupplementen voor de gezondheid is relevanter dan ooit. Wetenschappers en experts stonden afgelopen jaar in de media regelmatig stil bij de rol van supplementen om aan de weerstand en het immuunsysteem te werken. Een gezonde leefstijl is meer ‘top of mind’ dan ooit tevoren. 

Nu bleek uit de Voedselconsumptiepeiling van RIVM 2012-2016 al dat ruim 43% van de volwassenen voedingssupplementen gebruikt. En deze peiling liet ook zien dat de inname van calcium, ijzer, vitamine A, B2, B6, C en foliumzuur bij Nederlanders laag is. 

Recenter marktonderzoek van bureau Motivaction toont aan dat bijna de helft van de Nederlanders voedingssupplementen gebruikt, 63% van hen doet dat regelmatig en ruim 37% gebruikt ze af en toe. De voornaamste reden voor gebruik van voedingssupplementen is om ongemakken in de toekomst te voorkomen. Naast vitamines en mineralen worden supplementen met probiotica, visolie, kruiden en overige fysiologisch actieve stoffen veel gebruikt.

 

Verkiezing

2021 is het vijfde jaar dat deelnemers via www.supplementvanhetjaar.nl kunnen aangeven welke vitamines, mineralen, kruiden of andere voedingssupplementen favoriet zijn.

Het IVG peilt hiermee jaarlijks de voorkeuren van het Nederlandse publiek voor bepaalde vitaminen, mineralen, kruiden of andere supplementen. En hoopt een bijdrage te leveren aan de bewustwording van het behalen van gezondheidswinst met extra vitamines, mineralen, kruiden en overige voedingsstoffen.

Op 8 februari wordt dan het Supplement van het Jaar 2021 bekendgemaakt.

Meer weten? www.supplementvanhetjaar.nl

11 januari 2021

NPN

Amersfoort

Meld je aan voor de
nieuwsbrief

who-cares.nl | Kamer van Koophandel 000004705394

Home | Powered by Wallbrink Crossmedia Groep