Speciale regeling kinderopvang

Drogist benoemd tot cruciale beroepsgroep

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.  Specifiek voor COVID-19 zijn er cruciale beroepsgroepen benoemd die de samenleving draaiende houden. Het gaat hier om beroepsgroepen die in de omstandigheden van COVID-19 vragen om continue bezetting.De overeid heeft bepaald dat de drogisterijmedewerker een cruciale beroepsgroep is die er zorg voor draagt dat de samenleving blijft draaien.

In overleg met het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven heeft het ministerie van VWS de drogisterijmedewerker benoemd tot een van deze cruciale beroepen. Drogisterijen zijn immers specialist in zelfzorg en het toegankelijke verkooppunt voor zelfzorggeneesmiddelen als paracetamol. Deze belangrijke rol moet ook tijdens de coronavirus beschikbaar zijn.

Door de drogisterijmedewerker te benoemen tot een van de cruciale beroepen kunnen drogisten gebruik maken van de speciale regeling met betrekking tot kinderopvang. De kinderopvang blijft namelijk open voor kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen.

Klik hier voor meer uitleg over de regeling 

 

Verder updates over het coronavirus vindt u HIER>>

16 maart 2020

CBD

Maarssen

Meld je aan voor de
nieuwsbrief

who-cares.nl | Kamer van Koophandel 000004705394

Home | Powered by Wallbrink Crossmedia Groep