Flamigel

'Revolutie in wondbehandelingsschap'

Flamigel helpt wonden sneller te genezen dan met een natuurlijk korstje mogelijk is. Daarbij blijkt Flamigel heel ruim inzetbaar. 

"Het is al langer bekend dat een natuurlijk korstje minder goed geneest dan een middel dat de wond goed vochtig houdt", zegt Rob van der Leegte, directeur van Kuypers Cosmetics. "De meeste mensen denken bij wondverzorging nog steeds gewoon aan een pleister, maar een wond zónder korst geneest tot 40% sneller dan met een korst. Plus: het verkleint het risico op littekens." *

In brandwondencentra en gespecialiseerde ziekenhuizen wordt Flaminal gebruik voor de diepere wonden, Flamigel voor de oppervlakkige wonden. Kuypers Cosmetics introduceert nu Flamigel bij de drogisterij en apotheek als een gel voor de behandeling van lichte verwondingen, zoals schaaf- en brandwonden. Flamigel bestaat uit een hydrocolloïde gel, verrijkt met arginine. Dit creëert een vochtige wondomgeving waardoor de wond de kans krijgt om sneller te genezen, zonder korst. 

 

Sneller

"De hydrocolloïde gel zorgt voor een ideaal vochtig wondmilieu: het bevochtigt te droge wonden en absorbeert overtollig vocht. De verfrissende, hydraterende en kalmerende eigenschappen bevorderen de genezing", aldus Van der Leegte. "Arginine is een essentieel aminozuur dat overtollig vocht uit de wond absorbeert. Het proces van vochtige wondheling voorkomt korstvorming op de wond, waardoor de wond sneller geneest en de kans op littekens afneemt."

 

Aanvulling

Flamigel is nu, zonder voorschrift, verkrijgbaar bij apotheken en drogisterijen. Van der Leegte: "Flamigel is niet alleen een goede aanvulling op het zelfzorgassortiment, maar het is ook breed inzetbaar: brandwonden, schaafwonden, snijwonden - u kunt het zelfs adviseren als after sun bij een geïrriteerde huid. De introductie van Flamigel als UAD-product betekent een revolutie in het wondverzorgingsschap: Flamigel kan een belangrijke aanvulling zijn. Het betekent een verbetering in wondzorg."

 

 

Voordelen van hydrocololoïde wondgel

Geneest wonden tot 40% sneller dan bij droge wondbehandeling

Helpt korstvorming te voorkomen

Vermindert de kans op littekenvorming

Verkoelt en verzacht 

Vormt een barrière tegen externe contaminatie

Geen vlekken op kledij

 

Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

 

(*Thomas S., Wound Management And Dressings. The Pharmaceutical Press London 1990. Chapter 2: Functions of a Wound Dressing. P. 9-19.)

 

4 oktober 2018

Kuypers Cosmetics

Huizen

Meld je aan voor de
nieuwsbrief

who-cares.nl | Kamer van Koophandel 000004705394

Home | Powered by Wallbrink Crossmedia Groep