Keuringsdienst van Waarde

Onjuiste berichtgeving over supplementen

Op donderdagavond 28 januari is het item over voedingssupplementen voor de weerstand van de Keuringsdienst van Waarde uitgezonden. NPN is geschrokken van de negatieve toon van de uitzending en vindt de uitgezonden informatie onvolledig en op punten misleidend.

Keuringsdienst van Waarde zond donderdagavond een item uit over supplementen voor de weerstand. Dat was anders dan verwacht, stelt de NPN.

"De aflevering ging, in tegenstelling tot wat vooraf bekend was gemaakt, volledig over voedingssupplementen", aldus de reactie van NPN. "Verschillende voedingssupplementenbedrijven werden gebeld met vragen over producten voor de weerstand. Aan woordvoerder van het Informatiecentrum IVG Rinske van den Barg werden kritische vragen gesteld. Wetenschapper Martijn Katan kwam aan het woord en sprak zich zeer negatief uit over onze branche. NPN is geschokt over de ongenuanceerde en ongefundeerde uitspraken van Martijn Katan.
De uitzending bestempelde 'on hold' claims als vage beloftes en er werd gesteld dat er geen bewijs is voor de gezondheidseffecten van kruiden/planten. Het bleef voor de kijker onduidelijk dat er onderbouwing ligt onder botanical 'on hold' claims en dat de industrie verantwoordelijkheid neemt met gebruik van de disclaimer.

Informatie voor consument
NPN heeft samen met collega-branchevereniging Neprofarm op haar website berichten geplaatst over de verantwoordelijkheid die we als industrie hebben genomen, kijkend naar de zelfregulering voor claims voor kruiden. Dit bericht is HIER>> te vinden. Ook op de website van het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) staat een bericht voor de consument over gebruik van voedingssupplementen voor de weerstand en de situatie wat betreft claims voor kruiden. Dit bericht is HIER>> te vinden.

Het item van Keuringsdienst van Waarde is HIER>> te vinden.

 

28 januari 2021

NPN

Amersfoort

Meld je aan voor de
nieuwsbrief

who-cares.nl | Kamer van Koophandel 000004705394

Home | Powered by Wallbrink Crossmedia Groep