NPN publiceert gebruiksadvies melatonine

NPN heeft, naar aanleiding van de recentie commitie in de media over melatonine, besloten om een gebruiksadvies te publiceren. NPN adviseert alle producenten en leveranciers van melatoninesupplementen om het gebruiksadvies van NPN over te nemen in reclame-uitingen en op verpakkingen, om zo veilig gebruik van voedingssupplementen met melatonine te stimuleren. Het spreekt voor zich dat dit advies retailers een prima handvat biedt in hun adviesgesprek met consumenten.

Melatoninesupplementen zijn bedoeld om te gebruiken gedurende korte periodes. Een dosering van minimaal 1 mg melatonine helpt om sneller in slaap te vallen, bijvoorbeeld in een drukke periode. Ook is melatonine effectief bij een jetlag bij een dosering van minimaal 0,5 mg melatonine.

Beide effecten zijn bewezen geacht volgens de Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA en opgenomen in de Europese Claimsverordening. De effecten mogen vermeld worden op de verpakking van producten met melatonine. Het advies van EFSA is om melatonine vlak voor het slapen gaan in te nemen. Dit zorgt voor een piek van melatonine in je bloed, wat helpt bij het sneller in slaap vallen. Tegenwoordig zijn er ook time-release melatonine supplementen op de markt, waarbij gedurende de nacht melatonine wordt afgegeven.

NPN raadt gebruik van melatonine af aan kinderen onder de 12 jaar, tenzij anders geadviseerd door een zorgprofessional.

NPN adviseert alle producenten en leveranciers van melatoninesupplementen om het gebruiksadvies van NPN over te nemen in reclame-uitingen en op verpakkingen, om zo veilig gebruik van voedingssupplementen met melatonine te stimuleren. U vindt het gebruiksadvies van NPN HIER>>

19 september 2019

NPN

Amersfoort

Meld je aan voor de
nieuwsbrief

who-cares.nl | Kamer van Koophandel 000004705394

Home | Powered by Wallbrink Crossmedia Groep