Louis Widmer laat van zich horen

Jaar vol innovaties

2017 is een jaar vol introducties van Louis Widmer. Tot op heden zijn er vier belangrijke innovaties aan het assortiment toegevoegd. Peter Leyting, general manager van Louis Widmer Nederland: “Bij de ontwikkeling van de producten van Louis Widmer staat de huid altijd centraal.” Door: Louis Widmer.

Dit jaar heeft Louis Widmer zijn assortiment uitgebreid met een viertal introducties: Douchecrème, Sun Gel 30, L’Eau de Peau en een nieuwe verpakking voor de nachtverzorgingslijn.

Leyting: “Onze producten worden in nauwe samenwerking met dermatologen ontwikkeld en vervaardigd. Zo zijn wij voortdurend op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en worden moderne middelen ingezet bij het vervaardigen van nieuwe producten en het verbeteren van de bestaande producten. Daardoor kunnen we garanderen dat alle producten voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit, doeltreffendheid en huidtolerantie.” 

 

Douchecrème

In januari introduceerde Louis Widmer de zachte en verfrissende Douchecrème, “een toegevoegde waarde binnen het Louis Widmer Body-assortiment”, aldus Leyting. “De Louis Widmer Douchecrème bevat een evenwichtige samenstelling van vijf extra milde tensio-actieve bestanddelen. De hervettende bestanddelen, op plantaardige basis, zijn niet-comedogeen en voorkomen uitdroging. De pH-waarde van de crème stemt overeen met die van de huid, waardoor deze zeer geschikt is voor de normale tot droge huid. Een fantastisch product voor de consument die iedere dag doucht.”

 

 

Sun Gel 30

De tweede introductie van dit jaar is de Sun Gel 30: Louis Widmer introduceerde in maart deze lichte, niet vette (lipidevrije) zonnebescherming zonder emulgatoren en alcohol. “De ideale zonnebescherming voor de vette huid en uitermate geschikt voor mensen met een zonneallergie (Mallorca-acne)”, aldus Leyting. “Zonneallergie ontstaat onder meer door het gebruik van een te vette crème met emulgatoren in combinatie met UV-stralen. Dat kan voorkomen worden door het gebruik van een Sun Gel zonder vetten/ lipiden en zonder emulgatoren.”
Vanwege het risico op huidkanker wordt zonnebescherming met hoge en zeer hoge beschermingsfactoren geadviseerd. Leyting: “In een vetvrije gel kwamen wij destijds niet verder dan zonnefactor 15. Wij hebben er echt werk van gemaakt, en nu kunnen wij dus een Sun Gel met factor 30 aan ons assortiment zonnebescherming toevoegen. Daar zijn wij jaren mee bezig geweest, want we doen het niet zomaar: het is uitvoerig getest en heeft een bewezen werkzaamheid.” 

Het product wordt aangeboden met en zonder parfum. 

“Wel anders dan in het verleden”, merkt Leyting op. “De geparfumeerde versie ruikt nog aangenamer - ook daar gaan we een stapje verder dan mensen van ons gewend waren.”

 


L’Eau de Peau

Sinds april heeft Louis Widmer ook exclusieve geuren met een belangrijke USP: allergeenvrij.*)
Leyting: “Het was onze missie om ons allergeenvrije productaanbod uit te breiden op een markt waar dit momenteel nog niet gebruikelijk is. Daarmee hebben wij een allergeenvrije parfum willen creëren! Geen eenvoudige missie: de toepassing en de realisatie bleken complex en moeilijk te concretiseren. De samenstelling van een parfum vraagt namelijk traditiegetrouw om talrijke essentiële etherische oliën en extracten van aromatische planten, die allergieën kunnen veroorzaken. Wij hebben met de beste parfumeurs ter wereld samengewerkt en onder de leiding van een uitstekende parfumontwikkelaar een uitzonderlijke parfumlijn vervaardigd.” 

De nieuwe parfums van Louis Widmer bevatten geen van de 26 allergene bestanddelen die in de klassieke parfumerie worden gebruikt en allergieën kunnen veroorzaken.

“Ook hier onderscheiden wij ons op basis van optimale huidverdraagzaamheid. Uitermate geschikt voor mensen met een parfumallergie: eindelijk zijn er nu geuren die zij op hun huid kunnen (ver)dragen.”

*) Zonder parfumallergenen, in overeenstemming met de vereisten van EG-verordening nr. 1223/2009, bijlage III.

 

 

Nachtverzorgingslijn

En tot slot wordt vanaf juni de nachtverzorgingslijn in een nieuwe aantrekkelijke verpakking geïntroduceerd. “Crème Nutritive, Crème Vitalisante en Pro-Active Cream Light krijgen een nieuwe verpakking waardoor er een duidelijk onderscheid kan worden gemaakt tussen de productlijnen Dag- en Nachtverzorging”, zegt Leyting. “Zo herkent de consument nog sneller de producten op het schap.”

 

Meer weten over Louis Widmer? Bezoek onze partnerpagina.

27 juni 2017

Louis Widmer

Gorinchem

Meld je aan voor de
nieuwsbrief

who-cares.nl | Kamer van Koophandel 000004705394

Home | Powered by Wallbrink Crossmedia Groep