UniPharma toont geloof in toekomst

Uitbreiding DC teken van groei

Groothandel en Retailorganisatie UniPharma heeft eind november de eerste paal geslagen voor een forse uitbreiding van het bestaande distributiecentrum/hoofdkantoor. Volgens eigenaar Jacco van Liere is de uitbreiding nodig om de bestaande en verwachte groei aan te kunnen.

Op 27 november 2018 werd de eerste paal geslagen van de uitbreiding van het bestaande distributiecentrum, door Van Liere en wethouder Economische Zaken van Middelburg Johan Aalberts. UniPharma realiseert de komende maanden 4.200m2 extra magazijnruimte. Voor een belangrijk deel gaat de uitbouw ook de hoogte in - van de huidige 7,5 meter naar toekomstige 15 meter. Er komen ook vier nieuwe laad- en loskuilen bij. De kantoorruimtes werden verplaatst naar de nieuwe, hoge voorzijde van het gebouw. Het nieuwe pand wordt duurzaam gebouwd, voldoet aan de laatste GDP-regels en wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 opgeleverd.

UniPharma besloot om niet te verhuizen maar de huidige locatie uit te breiden, vertelt Van Liere. “Er was ruimte beschikbaar, en die hebben we gekocht. Op deze manier waarborgen we de werkgelegenheid voor onze medewerkers en blijven we op een vertrouwde plek goed bereikbaar, direct aan de N57.”

De uitbreiding zal gepaard gaan met een automatiseringsslag, die ook in periode 3 van 2019 afgerond moet zijn. 

 

Groei 

De uitbreiding was noodzakelijk, vertelt Van Liere. “We groeiden uit ons jasje. We hadden te weinig ruimte en waren daardoor veel tijd kwijt aan het intern verplaatsen van producten om ons werk te kunnen doen - en al die navulbewegingen kosten tijd. Willen we (kosten)efficienter werken, dan hebben we meer ruimte nodig.”

Onderliggende uitdaging is dat UniPharma zijn klantenbestand ook gestaag ziet groeien, zegt Van Liere. “We beleveren meer dan tweeduizend drogisterijen, apotheken, gezondheidswinkels, parfumeriespeciaalzaken en supermarkten in heel Nederland en België. Maandelijks krijgen we er op alle linies klanten bij. Op die structurele groei is ons groeiplan ontwikkeld: wat we nu bouwen is afgestemd op onze groeiverwachtingen van de komende tien tot vijftien jaar. Op deze manier geven we ruimte aan de bestaande EN de verwachte groei, zodat we gezond kunnen blijven ondernemen en het groeiende aantal nieuwe klanten ook in de toekomst optimaal kunnen bedienen.”

 

 

Assortiment

Feitelijk creëert UniPharma met de uitbreiding ruimte om meer goederen efficiënter te kunnen distribueren - met het personeel en het kader dat daarop is afgestemd. De uitbreiding is echter niet bedoeld om ook het assortiment zelf uit te breiden, benadrukt Van Liere: “Weet je, we hebben al de meeste producten in huis. Ons assortiment is meer dan voldoende breed en diep ingevuld, dus dat hoeven we niet uit te breiden. Natuurlijk zullen we wel het aanbod in onze categorieën verbeteren, maar dat is een voortdurend proces.”

 

Eigen ding

Het brede assortiment is een USP waarmee UniPharma zich onderscheidt, meent Van Liere. “Echt alles is hier verkrijgbaar tegen competitieve prijzen. Daarnaast hebben we een uitgebreid marketingpakket, met folders, instore materiaal, activiteiten op social media en acties in de winkel. UniPharma doet haar eigen ding, waarbij we meebewegen met de markt, niet achterom kijken, maar vooral ondernemen. Ik zeg altijd: ‘Houd op met constant naar je concurrentie te kijken: onderneem lokaal met een goede winkelondersteuning als basis, zet traffic centraal en vraag je af waarom klanten naar JOU toekomen, daar komt immers je omzet vandaan. Investeer in die meerwaarde en dus in nog meer traffic. Daarmee waarborg je de continuiteit van je onderneming." 

 

Familie

De kracht van UniPharma zit volgens Van Liere ook in het feit dat het een familiebedrijf is. “Bij ons zie je geen wisselend management: dat geeft stabiliteit. Wij hebben nog echt praktijk kennis van de markt en het assortiment. Onze groei is een signaal van vertrouwen, de klanten die actief met ons samenwerken, die groeien.”

27 november 2018

UniPharma

Middelburg

Meld je aan voor de
nieuwsbrief

who-cares.nl | Kamer van Koophandel 000004705394

Home | Powered by Wallbrink Crossmedia Groep