Rus stapt in retail

Holland & Barrett verkocht aan L1 Retail

Al sinds begin van vorig jaar staat Holland & Barrett in de etalage, en een van de geïnteresseerde kopers was AS Watson. Maar gisteren is bekend geworden dat een nieuwe speler in de retailmarkt, L1 Retail, het winnende bod heeft uitgebracht. Niet A.S. Watson, maar investeerder L1 Retail is de nieuwe eigenaar van Holland & Barrett. 

Holland & Barrett stond oorspronkelijk in de verkoop samen met zusterbedrijf Nature’s Bounty, maar het werd duidelijk dat H&B op zichzelf al een mooie prijsje ging opleveren. Eigenaar, investeerder Carlyle, doet H&B van de hand voor de som van € 2,05 miljard aan de retailtak van LetterOne, eigendom van de Russische miljardair Mikhail Fridman. Het is de eerste overname in retail door Fridman, die zijn fortuin maakte in de oliesector na de val van de Sovjet Unie en er bekend om staat niet zachtzinnig om te gaan met concurrenten. L1 Retail wil een portfolio opbouwen aan leidende bedrijven per sector. Holland & Barrett, dat in totaal meer dan duizend winkels omvat, is voornamelijk gefocut op de Britse markt, maar groeit met name hard in het buitenland. In Nederland heeft de keten 170 winkels. Het is mede daarom dat L1 Retail er zijn oog op heeft laten vallen. “”We denken dat het bedrijf prima in staat is om te profiteren vand e structurele groei in de gezondheids- en wellnesmmarkt, met diverse mogelijkheden voor langer-termijngroei en waardecreatie”, aldus managing partner Stephan DuCharme van L1 Retail. Holland & Barrett behoudt het huidige management team onder leiding van ceo Peter Aldis. 

Geen commentaar

Wat de deal betekent voor Nederland is nu nog niet duidelijk. Er is hierover geen persbericht verschenen vanuit Holland & Barrett Nederland. En niemand was vandaag bij Holland & Barrett Nederland aanwezig voor commentaar. De transactie wordt naar verwachting in september afgerond. De deal moet nog wel goedgekeurd worden.

 

27 juni 2017

Holland & Barrett

Amsterdam

Meld je aan voor de
nieuwsbrief

who-cares.nl | Kamer van Koophandel 000004705394

Home | Powered by Wallbrink Crossmedia Groep