D.I.O. Drunen krijgt de hoofdprijs

Franca beste drogist op drukbezocht FACO / D.I.O-feestje

Zondag 25 juni organiseerde FACO / D.I.O weer haar jaarlijkse Relatiedag. Er was gerekend op circa 350 bezoekers, maar er kwamen er bijna 400. Een gezellig feestje in Caribische sfeer, waar veel jonge, actieve, switchende, afscheidnemende drogisten in het zonnetje werden gezet. En de beste drogist natuurlijk. Dat was dit jaar Franca van Mourik van D.I.O. Drunen.

Het was onvermijdelijk de laatste relatiedag in Diemen, zo vertelde algemeen directeur Jos Jongstra. Hij refereerde aan de veranderingen die voor de deur staan, zoals een relocatie van het hele Distributiecentrum naar NDS in Zwolle, en de samenvoeging van het servicekantoor met dat van NDS op een nog nader te bepalen locatie in Amersfoort.

Beleefden de bezoekers vorig jaar het gekozen thema Mokum met een Caribische temperatuur, dit jaar vond het Caribische thema plaats onder Mokumse weersomstandigheden. De pret was er niet minder om, zeker niet toen de aanwezigen tot de dans werden genood door twee danseressen in Rio de Janeiro-outfit. In een ‘trein’ werd vlees gerookt, er waren tropische hapjes her en der - en intussen kon een keur van leveranciersstands en -seminars bezocht worden.

“Er waren meer mensen dan vorig jaar, er waren ook beduidend meet stands - vorig jaar 25, nu 38”, vertelt Cor Geldhof, Hoofd Formulemanagement en mede-organisator van de dag. “Er was ook meer te doen, meer vertier. De sfeer was uitstekend.”

Sinds drie jaar organiseert FACO / D.I.O. de dag op de eigen locatie. “Voorheen gingen we naar de Efteling of het Dolfinarium. Op zich leuk, maar dit is compacter, er heerst meer een familiegevoel, het is eigen. Dit werkt een stuk beter.”

Over of en hoe in de toekomst de Relatiedag georganiseerd gaat worden, laat hij zich niet uit. “Maar dit past wel perfect in de FACO / D.I.O.-cultuur, het is als een warm bad.”

 

Beste D.I.O.-drogist

En er waren weer prijzen uit te reiken. Waarbij D.I.O., heel attent, niet alleen de beste drogisterij verkiest, en de beste regionale drogisterijen, maar ook afscheid nemende drogisten voor het voetlicht haalde en nieuwkomers in de armen sloot.

D.I.O. drogisterij Drunen werd uitgeroepen tot Beste D.I.O. drogist
“Onderneemster Franca van Mourik voldoet aan de drie criteria die aan deze prijs gesteld worden: het uitvoeren en uitdragen van de D.I.O.-formule, invulling geven aan het drogisterijvak, en lokaal ondernemerschap”, aldus het juryrapport. “Tevens behartigt ze de belangen van de zelfstandige drogist als lid en penningmeester van het bestuur van de vereniging van D.I.O. ondernemers.” 

Haar vakmanschap leverde Franca al meerdere jaren een nominatie op. In combinatie met een de hoge score op meerdere vlakken heeft het nu geleid tot de hoofdprijs.
Andere kandidaten waren D.I.O.-drogisterij Van Nieuwland te Aalsmeer, D.I.O.-drogisterij Mirjam te Groningen en D.I.O.-drogisterij De Zwart in Nieuw-Lekkerland.

In het zonnetje

De winnaar in de categorie Beste Eigen Winkel was D.I.O.-drogisterij Michelle te Delft. En in de categorie Beste Combinatiewinkel was dat D.I.O.-drogisterij The Read Shop Van Duinen te Leens. Daarnaast was er de Beste Nieuwkomer: de Claudius Sijmonsprijs viel ten deel aan D.I.O.-drogisterij Coppename in Suriname van ondernemer Arthuro Rodriguez, die persoonlijk aanwezig was. Tot slot was er een aanmoedigingsprijs voor de jongste D.I.O.-onderneemster, de 19-jarige Deirdre Vermeulen van D.I.O.-drogisterij de Linden in Ter Aar.
Ook de drogisten die afscheid namen, werden in het zonnetje gezet. Gijs Metz, de voorganger van Jos Jongstra, riep daartoe Jaap en Sarie Bakker, Thea en Dirk de Graaff, Addie en John Adriaanse en Toos en John Meeuws even naar voren om ze te feliciteren met hun jarenlange inzet.

 

We hebben ook een vlog van de dag gemaakt. Die kunt u HIER>> bekijken!

 

 

Bij de foto van het team van Drogisterij Drunen: onderneemster Franca van Mourik heeft de beker in de hand. Een reel van alle gemaakte foto’s is hier te vinden - en te downloaden.

25 juni 2017

FACO/D.I.O.

Diemen

Meld je aan voor de
nieuwsbrief

who-cares.nl | Kamer van Koophandel 000004705394

Home | Powered by Wallbrink Crossmedia Groep