Vertrek Colinda Hoegee (H&B)

‘Echt afscheid nemen doe ik niet’

Colinda Hoegee zegt na twaalf jaren Holland & Barrett (voorheen: De Tuinen) vaarwel. Maar niet uit onmin of botsende karakters. “Ik wil juist al het waardevolle dat ik geleerd heb, ook elders kunnen inzetten.”

“22 December wordt mijn laatste werkdag: dat besluit heb ik al genomen”, zegt Hoegee. “Maar waar ik dan ga werken, daar heb ik nog geen idee van.” Hoegee heeft er twaalf jaar bij De Tuinen/ Holland & Barrett opzitten, ten laatste als algemeen directeur, en zegt klaar te zijn voor de volgende fase in haar carrière, bij een ander bedrijf.

Ze kijkt met trots en tevredenheid terug op die twaalf jaar.

“Ik heb het bedrijf zien groeien tot een waanzinnig mooie organisatie. We zijn gegroeid van 216 naar 1613 medewerkers en van 68 winkels naar 211 winkels. Veel medewerkers hebben een mooie stap kunnen zetten in hun carrière door de groei van het bedrijf. Ik heb zoveel hoogtepunten meegemaakt - van de eerste winkelopening in Enschede tot duizendste Holland & Barrett-winkel in Rotterdam. We hebben onze keten ook uitgebreid dankzij overnames. Zo herinner ik mij de zeven winkels van het voormalige Reformhuis Twente en de dertien winkels van het Belgische Essenza. En daarnaast hadden we de overname van de 22 De Tuinen franchisenemers.”

 

Mega-metamorfose

Hoegee wijst verder op de omnichannel-benadering van Holland & Barrett. “We hebben online een hele evolutie meegemaakt, van webwinkel naar omnichannel. Over een paar weken bouwen we dat uit met de uitrol van ‘order in store’ en ‘click & collect’. En dan in de laatste twee jaar natuurlijk de mega-metamorfose van De Tuinen en Essenza naar Holland & Barrett, en van de Classic-winkels naar New Concept Stores. Denk ook aan een dikke verdubbeling van het DC, de installatie van onze high-tec pickingsysteem en de verhuizing van Klant Support Centrum van Beverwijk naar Amsterdam.”

 

Verdergaan

Hoegee vertrekt niet vanwege onmin of verschil van inzichten, zegt zij. “Ik vind gewoon: ik heb ongeveer alles meegemaakt wat je in een organisatie kan meemaken. Daarom is het tijd om verder te gaan. Zodat ik mijn ervaring kan gebruiken om een andere organisatie net zo sterk te maken als Holland & Barrett.””

Hoegee zal van het jaarlijkse kerstdiner gebruikmaken om afscheid te nemen. “Voor dat diner organiseren we ook een afscheidsborrel voor externe relaties. Maar echt afscheid nemen doe ik niet: ik geloof erin dat je alle mensen in je leven minimaal twee keer tegenkomt, dus proost ik liever met een kopje kamille thee op de toekomst!”

19 oktober 2017

Holland & Barrett

Amsterdam

Meld je aan voor de
nieuwsbrief

who-cares.nl | Kamer van Koophandel 000004705394

Home | Powered by Wallbrink Crossmedia Groep