Symposium NPN

Gezondheidswinst door inzet vitamines en mineralen

Donderdag 22 november 2018 organiseert NPN een symposium over gezondheidswinst door de inzet vitamines en mineralen. Het moment wordt ook benut voor de eerste uitreiking van de James Lind Prijs

Met het symposium richt de NPN de pijlen vooral op de zorgprofessionals, wetenschappers, zorgverzekeraars, overheidsmedewerkers en het bedrijfsleven. Dus niet op retail. Onder leiding van dagvoorzitter prof. dr. Renger Witkamp, delen sprekers vanuit onderzoek en gezondheidszorg hun kennis en ervaringen. Daarnaast discussiëren ze met elkaar en de aanwezigen over kansen om meer gezondheidswinst te behalen. 

De context van het symposium biedt wel boeiende haakjes voor care retail. Want de inzet van voeding binnen de gezondheidszorg wordt steeds breder gedragen. Er zijn al verschillende voorbeelden bekend waarbij gezondheidswinst werd nagestreefd door het verbeteren van de nutriëntenstatus van zieke mensen. De waarde en kansen van voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, verdienen binnen dit kader meer aandacht, stelt de NPN. Saskia Geurts, directeur NPN: “We hopen meer inzicht te krijgen in de rol van gezonde voeding, waar mogelijk aangevuld met voedingssupplementen. Een uiteindelijke doorvertaling in de praktijk zou een mooie stap voorwaarts zijn. Naast gezondheidswinst voor mensen, gaat de aandacht uit naar het reduceren van zorgkosten. ” 

 

James Lind prijs

Op 22 november wordt ook de James Lind Prijs uitgereikt. Die is door NPN in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op onze huidige kennis door wetenschappelijk onderzoek en succesvolle toepassingen: van wetenschap naar waarde. De NPN hoopt door herkenning en erkenning een bijdrage te leveren aan het bevorderen van gezondheid van de mens en van waarde te zijn voor de samenleving. 

 

Voor het volledige programma en aanmeldingen: https://www.npninfo.nl/symposium 

 

10 oktober 2018

NPN

Amersfoort

Agenda Bijeenkomst

Sportief event voor de branche | 10 oktober 2019 | Papendal, Arnhem

Meld je aan voor de volgende Bijeenkomst

Meld je aan voor de
nieuwsbrief

who-cares.nl | Kamer van Koophandel 000004705394

Home | Powered by Wallbrink Crossmedia Groep