Kom naar de Masterclass+ NDS

DA verandert - wat betekent dat voor u?

DA wil zich als dé drogist-specialist in een eigentijds jasje terug op de kaart zetten. Daarvoor staan alle seinen intern al op groen. Nu is het aan de ondernemers om de volgende stap te zetten. Én aan de industrie! Wilt u weten hoe? Kom naar de Masterclass+…

Een Masterclass met de directie van DA: beter kun je het niet treffen - samen met een belangrijke marktpartij de lijnen voor de toekomst uitzetten!  Who-cares brengt daarom de top van NDS samen met hun handelspartners, met de focus: hoe gaat de relatie van leveranciers met NDS veranderen? 

Dat DA moet veranderen, staat buiten kijf, zegt algemeen directeur Lisette Havermans: "Ik denk dat de zelfstandige drogist aan positie heeft ingeboet door mee te gaan in het prijsgeweld. Maar ook zijn we niet meegegaan in de ontwikkelingen van omni-channel. Verder zijn consumenten steeds meer aangewezen op zelfredzaamheid, maar worden daar door de zorgsector niet goed in ondersteund. Wij kunnen de consument die ondersteuning bieden als een vertrouwd loket voor de nulde-lijnszorg. DA wil én kan als persoonlijke gezondheidsgids voor consumenten het verschil maken."

 

Invulling

Deze visie heeft NDS, vooral het afgelopen jaar, ook op winkelniveau concreet weten in te vullen. Zo maakt DA nu een inhaalslag op het gebied van multi-channel: de consument moet de producten van DA via elk kanaal kunnen verkrijgen. Ook kiest DA in de marketingfocus een thematische aanpak, met dit jaar vier grote thema’s en een nieuwe magazine, HoeDAn. 

 

Activatie

Binnen NDS staan alle seinen op groen. Nu gaan de ondernemers dit in de winkels tot uitvoering brengen.

"Dat vraagt om een actievere houding van drogisten", zegt Havermans. "Als het uitgedragen wordt door de ondernemers in hun winkels, wordt dit echt een succes. Dus dat is waar we ons in 2019 op gaan focussen." En wat betekent dit voor de samenwerking met de leveranciers? Heel wat, als het aan NDS ligt.

Havermans: "We willen onze relatie met de industrie ombouwen naar partnerships, en in samenspraak vanuit breed perspectief onze relatie invullen. We zien een nieuwe rol voor de industrie bij het opleiden en begeleiden van het winkelpersoneel, met het oog op toegevoegde waarde. We willen als strategisch partners kijken waar zij met hun producten en diensten passen in onze nieuwe strategie. Het 'oude denken', met een marketingbijdrage op basis van turnover en index, voldoet niet meer. Wij willen vanuit àndere parameters afspraken maken. En wil je de klant garanderen dat het assortiment in de winkel niet afwijkt van het online-assortiment, dan moet de centrale organisatie een rol krijgen in de distributie." Ook het ontwikkelen van de winkel als transactiepunt naar adviespunt vraagt - van zowel de ondernemer, de leverancier als de franchisegever - in meerdere opzichten een andere wijze van denken en werken, stelt NDS.

 

Nieuwe relatie

Wat verlangt NDS van zijn handelspartners? HOE gaan ze meer traffic creëren? HOE zorgen ze ervoor dat de klant  toegevoegde waarde ervaart en gaat waarderen? En HOE geven ze structureel vorm aan een partnership? Dit is het onderwerp van de MasterclassPlus: een middagsessie waarbij de directie van NDS u vertelt hoe NDS die rol met de industrie wil invullen. Maar we kijken ook hoe die visie in de praktijk uitwerkt. En wat dat voor mogelijkheden biedt voor partnerships. Met een bezoek aan verschillende DA-winkels. Wilt u deze nieuwe relatie met NDS aangaan? U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de Masterclass+ van NDS.

Luister naar wat Lisette Havermans, Ruud van Munster en anderen u te vertellen hebben, maar laat ook uw mening horen, en zorg dat NDS van u hoort wat van belang is. En ga met ons mee langs diverse ondernemers om de theorie aan de praktijk te toetsen.

Lees hieronder wat het programma is, en hoe u kunt deelnemen. U bent van harte welkom!

 

Masterclass+ NDS

Datum: Woensdag 29 mei, 12:00 - 17:00 uur

Locatie: Ede/Wageningen

Voor: leveranciers - directieleden, sales- en marketing managers, en trade marketing managers 

Kosten: per deelnemer € 395,- excl. BTW

 

 

Deelnemen

Heeft u interesse in deelname aan de Masterclass+ NDS? Mail dan naar: info@who-cares.nl

 

 

26 maart 2019

NDS, who-cares

Amersfoort, Wijchen

Agenda Bijeenkomst

Sportief event voor de branche | 10 oktober 2019 | Papendal, Arnhem

Meld je aan voor de volgende Bijeenkomst

Meld je aan voor de
nieuwsbrief

who-cares.nl | Kamer van Koophandel 000004705394

Home | Powered by Wallbrink Crossmedia Groep